Doorhalen

D̶o̶o̶r̶h̶a̶l̶e̶n̶

Overline

O̅v̅e̅r̅l̅i̅n̅e̅

Wat is doorgehaalde tekst?

Doorgehaalde tekst verwijst naar tekst waarbij een horizontale lijn door het midden getrokken is. Het is geen sierlijk lettertype, maar een typografische presentatie. Doorhalen toont aan dat dit stuk tekst verwijderd werd. Het suggereert ook dat een bepaald woord of bepaalde zin als verwijderd moet worden beschouwd en dus dient te worden genegeerd.

Waarom doorgehaalde tekst gebruiken?

Doorhalen kan om verschillende redenen worden toegepast:

  1. Om fouten of stukken tekst die moeten worden verwijderd aan te geven.
  2. Om een wijziging of correctie te benadrukken.
  3. Om humor of sarcasme toe te voegen aan informele schrijfsels of digitale communicatie.
  4. Om voltooide items in een lijst aan te geven.

Hoe maak je doorgehaalde tekst?

In de meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma's, zoals Microsoft Word of Google Docs, wordt het doorhaaleffect toegepast via een ingebouwde functie. Het wordt in de opmaakwerkbalk meestal gesymboliseerd door een "S" met een lijn erdoor. Maar niet alle platforms of teksteditors ondersteunen doorhalingen, vooral niet wanneer je probeert de tekst te kopiëren en te plakken.

Wat is de Doorhalen tekstgenerator?

De Doorhalen tekstgenerator is een online tool die standaardtekst omzet in een doorgehaalde versie. Handmatige doorhaalopmaak is niet altijd beschikbaar op platforms en bij applicaties. In dergelijke gevallen is de Doorhalen tekstgenerator een handige oplossing.

Hoe werkt de Doorhalen tekstgenerator?

De Doorhalen tekstgenerator gebruikt naast Unicode ook specifieke tekentoewijzing. Het vervangt in de invoertekst elk teken door de bijhorende doorgehaalde weergave.

Wil je een fancy tekst maken? Dan kun je hiermee op verschillende platformen een consistent doorhaaleffect bewerkstelligen.

Hoe gebruik ik de Doorhalen tekstgenerator?

Begin door de gewenste tekst in te voeren in het daarvoor bestemde tekstvak. De generator zal je tekst direct omzetten door een horizontale lijn (een "doorhaling") door elk teken aan te brengen.

Na de conversie is de volgende stap eenvoudig: kopieer de doorgehaalde tekst en plak deze in je uiteindelijke document. Dankzij het gebruik van de Doorhalen tekstgenerator, blijft het doorhaaleffect consistent, ongeacht waar het wordt weergegeven.