Onderstrepen

U̲N̲D̲E̲R̲L̲I̲N̲E̲

Dubbel onderstrepen

O̲n̲d̲e̲r̲s̲t̲r̲e̲p̲e̲n̲

Wat is onderstreepte tekst?

Onderstreepte tekst verwijst naar tekst met een horizontale lijn direct eronder. Het is geen stijlvol lettertype, maar een vorm van typografie. Het wordt vaak gebruikt om bepaalde woorden of zinnen te benadrukken. Onderstreepte tekst wordt in digitale content vaak geassocieerd met hyperlinks.

Waarom onderstreepte tekst gebruiken?

Onderstrepen dient meerdere doelen.

  • Het legt een klemtoon. Net zoals vet of cursief bepaalde woorden kan benadrukken, heeft onderstrepen hetzelfde effect, vooral in drukwerk.
  • Onderstrepen duidt titels aan. In documenten onderstreept men gewoonlijk titels van boeken, toneelstukken, films of andere werken om ze zo te onderscheiden.
  • Hyperlinks worden onderstreept. In digitale documenten en webinhoud duidt onderstreepte tekst meestal een klikbare hyperlink aan.
  • Om het belang aan te tonen. Onderstrepen kan worden gebruikt om het belang van bepaalde instructies of verklaringen aan te geven.

Hoe maak je onderstreepte tekst?

De meeste tekstverwerkers, zoals Microsoft Word, Google Docs of Pages, hebben een ingebouwde onderstreepfunctie die meestal te vinden is in de opmaakwerkbalk (zoek naar het "U"-pictogram). De onderstreping kan echter verdwijnen wanneer de tekst naar een ander platform wordt geplakt.

Wat is de Onderstreep tekstgenerator?

De Onderstreep tekstgenerator is een online tool die gewone tekst omzet in onderstreepte sierletters. Dat is handig voor toepassingen zonder ingebouwde onderstreepfunctie.

Hoe werkt de Onderstreep tekstgenerator?

Via specifieke Unicode-karakters en opmaaktechnieken slaagt de Onderstreep tekstgenerator erin om het onderstreep-effect na te bootsen. Wanneer gebruikers hun tekst invoeren, verwerkt de generator elk teken en past vervolgens een onderstreping toe.

Hoe gebruik ik de Onderstreep tekstgenerator?

Plak de tekst in het daarvoor bestemde tekstvak. De generator voegt direct onderstrepingen toe aan je tekst. Je kunt die vervolgens kopiëren en eender waar plakken.